Aangenaam kennis te maken

Ik ben Claudia. La Bohémienne staat voor de kunstenaar in mij. Schilderen. Schrijven. Schitteren, alle facetten van de diamant. 
Ik hou van creëren, m'n intuïtie volgen, de energie laten stromen en me laten verrassen door wat er ontstaat. Intuïtieve kunst.
In mij huist er een groot verlangen om te helen.   
 
Mijn kunst gaat over emoties. Het is een manier van communiceren. Kijken naar kunst brengt je in een andere sfeer en kan zelfs bijdragen aan genezing.    

Ik ben afgestudeerd als psychosociaal therapeut en mijn hart ligt bij het begeleiden van mensen, die niet lekker in hun vel zitten, vastgelopen zijn, in een periode van rouw zitten en moeite hebben hun leven weer vorm te geven. Het leven lijkt 'stop' te zeggen. Hoe nu verder? Samen geven wij het aandacht en ik loop als het ware een stukje mee op weg naar het vinden van hun eigen antwoorden. 

Een andere passie van mij is, schrijven.
In mijn jeugd verzon ik hele verhalen met characters die bijna echt tot leven kwamen in het land Spokanië. Ik creëerde zelfs een bijbehorende taal en zo spraken mijn zus en ik spokanisch met elkaar.
Een veel recentere creatie is Tosca Babora. Zij inspireert en stimuleert met eenvoudige quotes over het leven.

Al geruime tijd schrijf ik blogs over van alles en nog wat en ik zal zo nu en dan een schrijfsel delen bij 'blog'. 
 
* * * 
Iemand schreef over mij:

Claudia schrijft niet alleen met haar gevoel, maar met heel haar wezen. Haar beschrijvingen zijn helder en gevoelig met altijd een bovenliggende spirituele dimensie daarbij. Ze schrijft zoals ze is, zoals ze zich voelt op dat moment. De lezer kan niet anders dan volgen…
Zij observeert, met de onbevangenheid van een kind. Het deurtje van haar hart staat wijd open voor mens en dier. Ze beoordeelt, noch veroordeelt, maar laat iedereen toe en vooral in hun waarde. Zij lijkt bijna niet in te grijpen in de wereld om haar heen, met andere woorden, zij observeert scherp en geeft alles de ruimte die hen toekomt. Tegelijk is zij een uiterst gevoelige persoonlijkheid die juist de wereld om haar heen in vrede en harmonie zou willen sturen. Spiritueel als zij is, lijkt zij een extra dimensie te geven aan, op het oog, alledaagse dingen. Die lijkt ze ‘op te tillen’ uit hun ‘alledaagsheid’ waardoor zij in een totaal andere ‘context’ worden geplaatst. Dat stemt tot nadenken en vooral tot lezen. De wereld van Claudia is een wereld van positief denken en de deur dichthouden voor negatieve energie. Die laat ze niet toe en liefst ook niet voor haar lezers. In de kluwen van negativisme en agressie die ons dagelijks omringen weet Claudia ons moeiteloos bij de ‘positieve les’ te houden. Zonder de ‘morele wijsvinger’ op te houden, neemt zij ons ongemerkt bij de hand naar haar ‘positieve wereld’.
Hoe ‘klein’ die wereld ook lijkt,,, zij is in ieder geval groot in dat ‘kleine’…